De fleste med en bacheloruddannelse i Anvendt Matematik tager efterfølgende en kandidatuddannelse, der færdiguddanner dem som civilingeniører – og herfra er der masser af muligheder.
Derfor er det helt op til dig og dine faglige interesser, hvordan dit fremtidige arbejdsliv former sig.
Hvilke jobmuligheder har du?
Mange færdiguddannede matematikingeniører får arbejde som research engineers, hvor de arbejder med udviklingen af ny teknologi. Lyder det som noget for dig, kan du for eksempel arbejde med håndteringen af big data for en fremadstormende start-up-virksomhed – og har du lyst, kan du starte din egen.
Er du mere til AI’s mange muligheder, kan du gøre din interesse til dit arbejde i store softwarevirksomheder som TICRA eller 3shape.
Har du i stedet lyst at rådgive andre, kan du blive rådgivende ingeniør i konsulentvirksomheder som Rambøll og McKinsey & Company.
Vil du dyrke det digitale, kan du få job som softwareudvikler eller product manager i virksomheder som Netcompany og IBM.
Interesserer du dig for fremtidens sundhedsløsninger, kan du arbejde for Novo Nordisk eller Oticon, og vil du hjælpe den grønne omstilling på vej, kan du blive projektleder i energiselskaber som Ørsted eller Energinet.
Har du en forkærlighed for den nyeste matematikforskning, kan du forfølge en forskningskarriere på universitet.
Som færdiguddannet kan du arbejde med alt fra AI og grøn energi til logistik, medicin eller forskning.
Uanset hvilken retning du vælger, venter et arbejdsmarked, der mangler civilingeniører. Her er der brug for dine evner til at analysere og forstå komplicerede problemstillinger, nedbryde problemer og skabe de rigtige skræddersyede løsninger.
Med en uddannelse fra DTU venter en verden af jobmuligheder, hvor du kan gøre en forskel.