Forskningsformidling

DTU’s forskning er med til at skabe bæredygtige teknologiske løsninger på nogle af de store globale udfordringer inden for bl.a. miljø og klima, energiforsyning, sundhed, fødevarer, IT, transport og byggeri.

Der er flere muligheder for at møde forskerne og få et indblik i deres arbejde. Besøg f.eks. DTU når der er Åbent Hus, Hightech summit, robocup og andre events eller bliv klogere på forskningen gennem de artikler og videoer som udgives på DTU's medier.

Mød DTU

DTU er synlig i det offentlige debat og du kan flere gange om året møde forskere og studerende. DTU deltager fx i Folkemødet på Bornholm og Kulturnatten.

To gange årligt inviterer DTU alle interesserede til DTU Ørsted Lectures, hvor prominente og fremtrædende udenlandske forskere holder et fagligt oplæg om deres forskning og resultater.

Tilbud til gymnasier og skoler

Elever og lærer i gymnasiet og grundskolen har forskellige muligheder for at besøge DTU og inddrage forskning i undervisningen. I har bl.a. mulighed for foredrag målrettet gymnasieklasser, SRP-øvelser, lærerkurser og camp's.

Se tilbud til gymnasier og skoler.

Hvis du er interesseret i en naturvidenskabelig uddannelse og overvejer at starte på DTU, inviterer DTU alle unge og deres forældre til Åbent Hus på alle uddannelser. Der er Åbent Hus i marts måned.

Populærvidenskabelige artikler

DTU har samlet alle artikler om forskning på én samlet nyhedsliste. Listen viser indhold fra institutter, forskningsgrupper og eksterne samarbejder.

Læs artikler om DTU's forskning.

Video

På DTU’s youtube-kanal DTUbroadcast kan du finde mere end 400 videoer med reportager, undervisning og uddannelsespræsentationer.

Se film på DTU’s youtube-kanal.

Videnskabelige artikler og forskningsdata

DTU skriver løbende om forskningsprojekter og –resultater. Alle videnskabelige artikler er er samlet i forskningsdatabasen DTU Orbit.

DTU publicerer også dele af den forskningsdata, som er genereret i forskningsprojekter på DTU eller af DTU forskere. Alle datasæt bliver udgivet i DTU`s repository DTU Data.