Hvis vi skal brødføde den stigende befolkning, er det vigtigt at finde nye og mere effektive produktionsmetoder og produkter, som samtidig er bæredygtige.
Transportsektoren udleder stadig mere CO2 fra biler, lastbiler, fly og skibstransport. Hvis udviklingen skal vendes, er der brug for, at flere af de kendte løsninger og teknologier kommer i spil.
Udviklingen af kunstig intelligens har aldrig gået hurtigere end nu. Potentialet synes at være enormt, og det er svært at forestille sig, hvor udviklingen ender.
De eksisterende planer for klimatilpasning skal revurderes og markant opgraderes for at kunne håndtere de kommende årtiers klimahændelser. Det er hovedbudskabet i et nyt forslag til en 100 års plan for klimatilpasning, der kommer fra DTU og forskernetværket Navigating 360.
Universitetssamarbejde i et nyt PFAS-center skal levere forskning og viden om, hvordan myndighederne kan afværge, inddæmme og oprense omfattende forurening med PFAS.
Jorden reflekterer mindre sollys end for 20 år siden. Vil vi fortsætte med at miste reflektivitet, og hvordan påvirker det klimaet? På DTU deltager flere forskere i internationale missioner, der skal følge udviklingen.
Flere danske virksomheder skal kunne designe og fabrikere avancerede chips. Det nye Danish Chips Competence Centre samler derfor de førende aktører på området og giver industrien direkte adgang til viden, netværk og produktionsfaciliteter.
Gennem en række aktuelle temaer sættes der fokus på hvordan DTU's forskning skaber værdi for samfund og mennesker og leverer teknologier og løsninger til de store samfundsudfordringer.
I magasinet Dynamo kan du læse om, hvordan forskningen på DTU bidrager med bæredygtige løsninger på nogle af tidens store udfordringer.
21 januar 2025
Vi ved overraskende lidt om, hvordan et vedvarende energisystem bør styres. Det skal der laves om på, for digital styring er afgørende for systemets robusthed, skriver professor og divisionschef ved DTU Vind og Energisystemer Jacob Østergaard i et debatindlæg.
22 januar 2025
Techleder, branchedirektør og kemiforsker. Det er noget af den erfaring DTU’s tre nye bestyrelsesmedlemmer trækker på og det ser bestyrelsesleder Margrethe Vestager som en styrke.
09 januar 2025
18 december 2024
Studerende tager en pause fra eksamen for at få gode råd fra astronaut Andreas Mogensen, der deler ud af sin viden om karriere og uddannelse.
23
jan
23. jan 15:00 - 17:00 | Alexis Laurent holder sin tiltrædelsesforelæsning som professor om kvantitativ miljømæssig bæredygtighedsvurdering i DTU's hovedbygning!
24
24. jan 14:00 - 17:00 | "Satellite stories of ice sheets in a warming climate" Indlandsisen reagerer hurtigt på den globale opvarmning. Det er afgørende at overvåge disse ændringer for bedre at forstå virkningen af klimaændringer og de processer, der styrer dem. I dette foredrag vil Louise Sandberg Sørensen præsentere eksempler på, hvordan forskellige satellitdata er blevet brugt til at studere iskapperne i et opvarmende klima.
27
27. jan 13:00 - 16:00 | Titlen på ph.d.-projektet er: “Integrated Fault Localization and Field Service Logistics”
Podcast
TECHfolk er en podcast for dig, som vil inspireres af andres livslange nysgerrighed og hang til ny viden gennem forskning og uddannelse.
DTU's pressekontakt varetages alle hverdage fra kl. 9-16Tlf.: 45 25 78 78Mail: presse@dtu.dk