Grethe Hyldig
Seniorforsker
DTU Fødevareinstituttet
Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer – Analyse og Anvendelse
Henrik Dams Allé
Bygning 201 Rum 020
2800 Kgs. Lyngby
Danmark
spisekvalitet objektive sensorik forbruger test Fødevare Kvalitetsindeksmetoden fisk og fiskeprodukter
Grethe Hyldig, cand.lact., Ph.D., er Seniorforsker indenfor sensorik videnskab og leder sensorik gruppen ved Afdeling for Fødevareindustrielforskning her ved DTU Fødevareinstituttet. Sensorik gruppen har stor viden og erfaring indenfor sensorisk kvalitet i hele produktions kæden i fødevareindustrien specielt indenfor fisk og fiskeprodukter. Gruppen arbejder med forbruger præferencer, sensorisk kvalitet og udvikling af sensoriske metoder. En vigtig del af dette arbejde er udvikling af metoder til bedømmelse af spisekvaliteten og holdbarhed af fisk og fiskeprodukter. Grethe er en af de centrale forskere ved udvikling og validering af Kvalitetsindeksmetoden (Quality Index Method (QIM)) både nationalt og internationalt. Her udover arbejder hun også med kommunikation til forbrugere samt forbruger data.