Når Lærke Tang Münsberg ikke bruger tid på sit diplomingeniørstudie på DTU, befinder hun sig to gange om ugen blandt enorme gryder og store stålfade fyldt med skoldhed lakridsmasse i Bagsværd Lakrids’ minifabrik på Bagsværd Hovedgade. Her udvikler hun nye produkter i samarbejde med virksomhedens direktør, Morten Kornbech Larsen.
P.t. er Lærke Tang Münsberg i gang med at skabe en lakridscreme, der skal gå perfekt sammen med en portion is. Hun undersøger konsistenser, smage og ser på, hvordan cremen blander sig med isen, måler ingredienser op, vejer dem og begynder forfra – alt sammen i jagten på den perfekte lakridscreme.
”Jeg møder typisk ind om eftermiddagen, og så går min arbejdsdag med at dykke ned i alle de ideer, som Morten kommer med. Det er både sjovt, spændende og udfordrende på den gode måde at koge en idé ned til et enkelt produkt, og jeg er blevet god til at holde styr på alle detaljer i processen undervejs,” forklarer hun.
Udfordringen for Lærke Tang Münsberg ligger i at finde den rigtige konsistens og smag, som først opstår, når lakridscremen blander sig med isen. Når hun og Morten Kornbech Larsen er tilfreds med resultatet, er lakridscremen klar til at blive solgt i den lille butik, som også er en del af Bagsværd Lakrids’ fabrik - samt i de 750 forhandlere, der i dag fører Bagsværd Lakrids..
Fra student til medudvikler
Skruer vi tiden tilbage til efteråret 2020, var Lærke Tang Münsberg lige blevet student og på jagt efter et fuldtidsarbejde, inden hun skulle et halvt år på højskole og bagefter begynde på DTU. Valget faldt på Bagsværd Lakrids, som manglede en fuldtidsmedarbejder, der ville lære alt om, hvordan man laver lakrids på gammeldags manér.
”Det er fedt at få så meget erfaring. Jeg startede helt fra bunden med at pakke lakrids, så blev jeg oplært som lakridsmager, og i dag er jeg med til at skabe nye produkter og kan kalde mig for medudvikler,” fortæller hun.
Også Morten Kornbech Larsen er tilfreds med samarbejdet og den udvikling, der er sket undervejs.
”Noget af det første, jeg bemærkede ved Lærke, var hendes enorme engagement. Hun tog ejerskab over sine arbejdsopgaver fra sin første arbejdsdag, og det er hun fortsat med at gøre hver gang, hun er blevet forfremmet. Hun er selvkørende og tager ansvar, hvilket er noget, som vi vægter højt hos Bagsværd Lakrids,” siger han.
For Lærke Tang Münsberg er titlen som medudvikler et godt og lærerigt supplement til hendes studie på DTU.
”Som medudvikler dykker jeg langt mere ned i detaljer i en produktion end hvad jeg gør på mit studie. Der er det nemlig de store rammer for en produktion, som er i fokus. Kombinationen af de to er derfor helt perfekt,” forklarer hun.
Når Lærke Tang Münsberg er færdiguddannet produktionsingeniør, kan hun styre og udvikle virksomheders produktionskæder – lige fra valget af leverandører til introduktionen af nye, digitale produktionsformer.
Som produktionsingeniør kan hun også være med til at skabe en mere konkurrencedygtig, ansvarlig og bæredygtig produktion ved at udvikle og optimere virksomheders processer og arbejdsgange.