Seks års rejse
Psyche ligger i asteroidebæltet mellem Mars og Jupiter, og på den 500 mio. km lange rejse bliver der måske også mulighed for at få data om Mars’ omgivelser, når rumskibet flyver tæt forbi planeten, ligesom der sikkert vil kunne hentes ny viden om solstorme og deres indvirkning på solsystemet. Instrumentet bliver i hvert fald holdt tændt på hele turen, selvom man godt kunne slukke og tænde.
Efter seks års rejse når missionen forhåbentlig frem til den metalliske asteroide, og så er planen, at fartøjet skal cirkulere i fire forskellige baner, henholdsvis ca. 700, 500, 300 og 100 km fra den, i mere end to år tilsammen.
Det vil give en mængde nye data og dermed forhåbentlig bidrage til forståelsen af, hvordan vores solsystem og planeternes magnetfelt blev skabt.
”Hvorfor har nogle planeter, som f.eks. Venus, ikke noget magnetfelt, mens andre, f.eks. Jupiter, har magnetfelter, der er meget kraftigere end Jordens? På Psyche har vi den nøgne kerne, som vi kan måle direkte på. Det regner vi med, vil fortælle os meget. Ved at lære mere om Psyches magnetfelt kan vi også blive klogere på, hvordan Jordens magnetfelt fungerer. Solsystemet er kæmpestort, og alt, hvad vi kan få af data, hjælper os med at forstå det bedre – f.eks. hvordan vejret i rummet er med til at beskytte vores Jord,” siger José Merayo.
Der er ingen planer om at hente rumskibet hjem, når missionen er slut. ”Måske lander det på Psyche, hvem ved? Eller det bliver til en lille kunstig måne til asteroiden,” siger José Merayo.