DTU har ansat Christine Nellemann som ny dekan med ansvar for bæredygtighed, diversitet, inklusion og talentudvikling, samt DTU’s internationale strategiske samarbejde.
Christine Nellemann kommer fra en stilling som institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet, som hun har stået i spidsen for siden 2014. Instituttet leverer forskningsbaseret rådgivning på højeste niveau til nationale og internationale myndigheder og virksomheder og forsker i sund, sikker og bæredygtig mad, der skal sikre fremtidens velfærd. Derudover har hun siden foråret 2023 været medlem af Det Etiske Råd.
DTU’s rektor, Anders Bjarklev, glæder sig over ansættelsen:
”Vi har længe gjort os tanker om at oprette en ny stilling som dekan med fokus på bæredygtighed og diversitet, hvilket ligger helt i tråd med vores strategi om at udvikle teknologier for bæredygtig forandring. Christine Nellemann har stor erfaring fra universitetsverdenen og har et meget stærkt internationalt og nationalt netværk. Ud over hendes viden inden for life science og fødevarer, så har hun en opnået en bredde og ekspertise gennem sit arbejde i forskellige bestyrelser og Det Etiske Råd, der gør, at hun er et rigtig stærkt kort til at løfte den her opgave,” siger han.
Tydeligere bæredygtighedsfokus
Med stillingen som dekan med fokus på diversitet, internationalisering og bæredygtighed styrker DTU udviklingen af universitetet som en attraktiv og mangfoldig samarbejdspartner og arbejdsplads.
Bæredygtighed er allerede en integrereret del af DTU’s uddannelser og forskning, men med ansættelsen af Christine Nellemann gøres det fokus endnu tydeligere og kommer bredere ud. Det understøtter DTU’s mål om at være førende inden for forskning og udvikling af bæredygtige løsninger.
Som dekan får Christine Nellemann også til opgave at fremme diversitet, lighed og inklusion, som er vigtige forudsætninger for, at DTU kan få alle talenter i spil og dermed indfri ambitionen om at udføre banebrydende forskning og undervisning på højeste niveau. DTU skal opleves som et universitet med plads til alle, der kan og vil. Derudover taler det ind i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling om mindre ulighed og ligestilling mellem kønnene.
Christine Nellemann får også ansvaret for at indgå nye internationale strategiske samarbejdsalliancer og partnerskaber.
På tværs af fagligheder
”DTU er et fantastisk universitet, som i årtier har arbejdet med udvikling af teknologi og bæredygtige løsninger. Som dekan vil jeg gerne bidrage til, at vi arbejder mere på tværs af faglighederne med bæredygtighed. For nogle af de udfordringer, vi står over for, er større end ét institut eller én faglighed kan klare alene,” siger Christine Nellemann.
Christine Nellemann er uddannet humanbiolog og ph.d. fra Københavns Universitet og har været ansat på DTU Fødevareinstituttet siden 1999, hvor hun bl.a. har forsket i effekter af hormonforstyrrende stoffer og alternativer til dyreforsøg. De seneste ni år har hun været institutdirektør. Christine Nellemann er desuden medlem af Det Etiske Råd, hvor hun bidrager med sin erfaring i brugen af bio- og genteknologier inden for sundhed, natur og fødevarer.
”Jeg er utroligt glad for at arbejde på DTU og glæder mig til at komme mere rundt på resten af universitet. Vi kan så meget på DTU, så udfordringen er at få det samlet, så løsningerne kan komme videre ud i samfundet – til industrien, myndighederne og forbrugerne – hvor de kan gøre en forskel,” siger Christine Nellemann.
Christine Nellemann tiltræder stillingen som dekan den 1. januar 2024. I stillingen som institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet konstitueres Tine Rask Licht, der i dag er viceinstitutdirektør.