Samarbejde

Studerende inspirerer stor virksomhed med retursystem

Seks DTU-studerende har udviklet et bud på et retursystem til den internationale virksomhed BDR Thermea, der gerne vil genbruge mere i deres produktion af solfangere.

BDR Thermea producerer bl.a. solfangere som set på fotoet. En solfanger opfanger solstråling og omdanner dens energi til varme, der kan opvarme vand. Foto: BDR Thermea.

Fakta

Anlæg som opfanger solstråling og omdanner dens energi til varme, der kan opvarme vand, ikke at forveksle med en solcelle, som er en komponent i et anlæg, der omdanner energien i sollys til elektricitet.

En kilde til inspiration

Claudia Wagenfuhr, der er ledende bæredygtighedsingeniør i BDR Thermea, kalder samarbejdet for en kilde til stor inspiration.

”Det har været enormt inspirerende at samarbejde med de seks studerende, og de har lært os en masse om, hvordan man kan tænke genbrug ind i produktionen af vores produkter. Helt konkret har de udformet et bud på, hvordan vi ville kunne implementere et retursystem, så vores forbrugere ville kunne aflevere brugte solfangere tilbage til os,” forklarer hun.

De studerende har brugt tre uger på at løse casen, som BDR Thermea deltog i kurset med, og undervejs har de haft flere møder med hinanden, hvor de studerende stillede Claudia Wagenfuhr en masse opklarende spørgsmål om virksomhedens produktion af solfangere. Til slut præsenterede de studerende deres løsning for både kursets underviser Daniel Guzzo og BDR Thermea.

”Planen er at dele al den viden, som de studerende har givet os, med resten af virksomheden, så vi kan undersøge om flere af vores produktionskæder kan blive mere cirkulære. Det er desuden bestemt ikke sidste gang, vi deltager i kurset med en case,” tilføjer Claudia Wagenfuhr.

Studerende bliver undervist af Daniel Guzzo på kurset Design for Circular Economy.
På fotoet ses kursets underviser Daniel Guzzo i gang med at undervise de studerende. Foto: DTU.

Fakta

  • Genbrug: Når et kasseret produkt eller materiale benyttes igen i samme form og til samme formål, som da det blev kasseret.
  • Genanvendelse: Når et kasseret produkt eller materiale bliver inddraget i produktionen af et nyt produkt eller materiale. Som når f.eks. beton og tegl bliver knust og brugt som bærelag under veje.
  • Anden nyttiggørelse af affald: Når affaldet erstatter andre materialer, men ikke samtidig forberedes til genbrug eller genanvendes.

Kontakt

Daniel Guzzo

Daniel Guzzo Forsker Institut for Byggeri og Mekanisk Teknologi