Bæredygtige fødevarer

Jordbakterier skal gøre afgrøder modstandsdygtige over for salt og tørke

Verden over oplever bønder reduceret høstudbytte på grund af f.eks. tørke og øget saltindhold i jorden - betingelser der blot intensiveres af flere og mere ekstreme klimahændelser. DTU-start-uppen, Agrobiomics bruger fermenterede bakterier til at gøre planter mere modstandsdygtige.

Ling Ding
Ling Ding er lektor på DTU Bioengineering og en af grundlæggerne af Agrobiomics. Foto: Casper Heise Garvey

Tema

26 pct. af verdens samlede CO2-udslip stammer fra produktionen af fødevarer. Her tegner særligt husdyrene sig for en stor andel.

For at nedbringe klimaaftrykket er en grøn omstilling af fødevareproduktionen nødvendig. Den kan bl.a. ske gennem anvendelse af teknologi, digitalisering og udvikling af nye fødevarer.

Læs mere om bæredygtige fødevarer

Kontakt

Ling Ding

Ling Ding Lektor Institut for Bioteknologi og Biomedicin