I kontorfællesskabet på første sal i DTU’s innovationshub, DTU Skylab, er stifter af startuppen Gridlinx Martina Vojtkova ved at udarbejde tre ansættelseskontrakter til sig selv og to andre medstiftere. Det kører derudad for den unge virksomhed, der arbejder på en løsning, der vil gøre det muligt for elbilister at tilslutte deres elbil til en ladeboks ved deres hjem, der ikke kun lader bilen op, men også forsyner hjemmet med strøm.
"Ved udgangen af 2024 håber vi at have et færdigudviklet, fysisk produkt, der kan benyttes i hjemmene og som vi kan vise frem for potentielle investorer," siger Martina Vojtkova.
Med en investering på over en million kroner, fra blandt andet Innovationsfonden, er Gridlinx' stiftere sikret en stabil indkomst i startuppens første leveår. Her spiller DTU’s stærke innovationsmiljø, hvor lovende startups kan få tildelt en kontorplads, coaching og mulighed for at arbejde 24/7 sammen med andre ambitiøse teams, også en afgørende rolle.
Kan spare elbilisten for flere tusinde kroner
Noget andet, der tager fart, er antallet af elbiler. I dag kører der en kvart million elbiler på de danske veje, men om fem år forventes dette tal at blive firedoblet.
Elbilister har typisk et forbrug på 4.000 kWh om året. Med Gridlinx’ løsning vil en elbilist kunne nedbringe sin elregning med op til 33 pct. ved at oplade elbilen, når strømmen er billig og grøn, lagre strømmen i batteriet og benytte blot 5 til 10 pct. af en fuld opladning til at forsyne hjemmet med strøm, når der er spidsbelastning på elnettet mellem kl. 17 og 21.