The judges awarded Tempty Foods the grand prize of 25.000 DKK for their the tofu-like food product made from mycelium, which they regard as a unique, timely and sustainable addition to the growing alternative protein market.
Det vindende projekt Tempty Foods vandt 25.000 kroner for deres udvikling af bæredygtige, ikke-animalske fødevarer baseret på mycelium, der udgør et velsmagende og proteinrigt alternativ til kød.
Det vindende projekt Tempty Foods vandt 25.000 kroner for deres udvikling af bæredygtige, ikke-animalske fødevarer baseret på mycelium, der udgør et velsmagende og proteinrigt alternativ til kød.
Prisen som årets 'runner-up' og de medfølgende 15.000 kr. gik til Reform Climbing for deres udvikling af miljøvenlige og konkurrencedygtige klatregreb baseret på 3D-print af genanvendeligt plastik.

Accelaratorprogram fejrer forårets bedste startup-projekter

Corona-lockdown og Zoom-undervisning har ikke sat DTU-studerendes og -forskeres iværksætterånd ud af kraft. Tværtimod, så ansporer det dem endnu mere til at gøre en positiv forskel.

Torsdag aften 6. maj var der finale i DTU Skylabs acceleratorprogram Skylab Ignite, hvor tidlige startup-projekter fik donationer på 50.000 kr. fra Christian Nielsens Fond. 

Det vindende projekt, Tempty Foods, vandt 25.000 kroner for deres udvikling af bæredygtige, ikke-animalske fødevarer baseret på mycelium, der udgør et velsmagende og proteinrigt alternativ til kød.

”Tempty Foods er værdige vindere, fordi de har skabt et produkt, der a) ikke findes i forvejen, b) har den rette timing og c) er til gavn for klimaet og samfundet,” opsummerer Stine Mølgaard Sørensen, medstifter af og COO i Radiobotics Aps, som var en ud af tre dommere.

Tempty Foods' sunde veganske snacks, der blev serveret som smagsprøver for dommerne, blev også beskrevet som ”velsmagende” og ”sprød, lækker snack”.

Klatre-entusiaster vandt andenpladsen
Prisen som årets 'runner-up' og de medfølgende 15.000 kr. gik til Reform Climbing for deres udvikling af miljøvenlige og konkurrencedygtige klatregreb baseret på 3D-print af genanvendeligt plastik.

”Vi var ikke engang klar over, at verden havde brug for 3D-printede klatregreb, men Reform Climbing har overbevidst os med deres passion og drive. Herregud, så redder de ikke liv med deres opfindelse, men vi tror på, at de kan drive det vidt, netop fordi de brænder for det og gerne vil skabe en positiv forandring,” begrunder Stine Mølgaard Sørensen dommerpanelet prisen.

Selv mener teamet bag Reform Climbing; Thomas Kjær og Nicholas Tomkins, at de har ramt et hul i markedet, som validerer deres produkt:

”Det kan godt være, at vi bare er to klatrere, der prøver at skabe noget, der gør verden til et bedre sted, men vi har knoklet non-stop de sidste tre måneder for at komme i mål med vores idé, og så er det bare enormt bekræftende at få denne pris, som giver os et boost,” fortæller Thomas Kjær.

Livestream på Linkedin
Finalen i Ignite Finals, der er udformet som et 'løvens hule-koncept', blev afviklet under skærpede restriktioner som følge af corona-pandemien, og alle tilskuere og eksterne samarbejdspartnere var henvist til at følge dagen via en live-transmission på LinkedIn. Relevo Technology løb med prisen som publikumsfavorit med 113 ud af 260 stemmer for deres udvikling af et apparat, der kan lindre migræne ved hjælp af kuldepåvirkning.

Programmet blev afviklet i DTU Skylabs Auditorium og i det tilstødende Open Space hal. Lokalerne er normalt godkendt til at rumme flere hundrede personer, men under de skærpede vilkår var kun fem ud af otte teams, projektleder Diana Lundgren, dommerpanelet og et par teknikere til stede. Samtlige otte teams præsenterede deres prototyper og fremlagde deres forretningsplaner over for de tre dommere på Zoom. 

Niveauet bare stiger og stiger
Temaerne for Ignite-programmet i årets første halvdel har været mad, Clean Tech, Industri 4.0, digitale services og health tech. Både dommerpanelet og teamet bag DTU Skylabs acceleratorprogram Ignite er enige om, at niveauet blandt de unge deltagere i årets finale ligger imponerende højt.

”De er vildt dygtige til at pitche deres business case, og de har fuldstændig styr på de nyeste og vigtigste fagtermer og begreber. De har virkelig læst alle kapitlerne i startup-håndbogen,” roser Stine Mølgaard Sørensen de otte teams.

Faktisk stiger niveauet støt år og for år, hvilket lægger et særligt pres på underviserne og mentorerne.

”Vi arbejder seriøst og målrettet med forretningsudvikling, og det er så inspirerende at opleve, at deltagerne i den grad 'committer' sig til projektet. De kommer med enormt meget viden og stærke kompetencer inden for iværksætteri, fordi de møder det i undervisningen, og det stiller krav til vores tilbud og kurser, som vi løbende forbedrer for bedre at kunne matche deltagernes ønsker og behov,” fortæller Diana Lundgren, projektleder på Ignite.