British Columbia

Nordamerika og Australien populære mål for udveksling

Nye aftaler med universiteter i USA, Canada og Australien gør, at flere DTU-studerende kan komme på udveksling end tidligere. 

I årevis har DTU arbejdet på at skabe flere kontakter med internationale universiteter af høj kvalitet, og det har den effekt, at det i dag er betydeligt lettere at komme på udveksling end tidligere. Faktisk er antallet af studerende, som DTU sender på tværs af Atlanterhavet, mere end fordoblet på få år. I 2013 læste 59 DTU’ere et semester i Canada eller USA – næste år er tallet 143.

”Det er en meget gavnlig oplevelse for mange, og det er jo en kæmpe mulighed,” siger Jeppe Duus Dolriis, der står for DTU’s internationale samarbejde med nordamerikanske universiteter.

Blandt dem, der har været glade for at være et halvt år i Canada, er Niels Juhl Savnik. Han studerer byggeteknologi, og han brugte et semester på University of British Columbia i første halvdel af 2016. 

Fagligt og socialt udbytte

Portræt af udvekslingsstuderende

”Det gav mig meget. Jeg var jo nødt til at tage ansvar for alting selv, og det var sundt at prøve. Jeg har også lært at arbejde med folk fra alverdens kulturer, og det er en virkelig god evne at have, når man gerne vil arbejde over hele verden,” siger Niels Juhl Savnik.

"Jeg var til en jobsamtale forleden, og de var meget begejstrede over, at jeg havde været på udveksling."
Niels Juhl Savnik, DTU-studerende

Rent fagligt var der også et stort udbytte for Niels. På University of British Columbia er de specialister i bygningsdynamik, og det vil han gerne arbejde mere med i fremtiden.

”Jeg ville ikke bare ud at rejse for at kigge på nationalparker og være turist. Der skulle også være noget fagligt, jeg kunne tage med hjem, og det har jeg helt sikkert fået. Jeg var til en jobsamtale forleden, og de var meget begejstrede over, at jeg havde været på udveksling. Så det har jo allerede betalt lidt tilbage, kan man sige.”

Investering i fremtiden

Det kan altså være en rigtig god idé at tage et semester i udlandet. Det mener dekan Martin Bendsøe også:

”Vi kan simpelthen se, at erhvervslivet værdsætter, når en studerende har været på udvekslingsophold. Det giver en masse faglige og menneskelige kompetencer, og det er faktisk noget, de kigger på. Derudover er det jo også en fantastisk oplevelse at komme ud og se en anden kultur og opleve noget nyt,” siger han.

Men hvis du går og overvejer et semester i udlandet, så handler det om at være i god tid. Ansøgningsfristen til 2017/2018 er den første november, så Jeppe Duus Dolriis foreslår, at man kommer i gang med processen hurtigst muligt.