Fødevareanalyse

Nye stoffer ind i kampen mod antibiotikaresistente bakterier

Fødevarer Fødevaresikkerhed
Nye antimikrobielle stoffer har potentiale til at bekæmpe multiresistente bakterier, viser ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har udråbt antibiotikaresistens som en af de væsentligste trusler mod menneskers sundhed. Derfor er det vigtigt at finde nye stoffer, som kan bruges som et fremtidigt alternativ til konventionelle antibiotika.

Perspektivet med det nye ph.d.-projekt er, at en ny type kemisk fremstillede antimikrobielle stoffer kan blive et fremtidigt alternativ til konventionelle antibiotika.

Med sit ph.d.-projekt viser Line Hein-Kristensen fra DTU Fødevareinstituttet i samarbejde med KU Sund og DTU Systembiologi, at en ny type kemisk fremstillede antimikrobielle stoffer kan have potentiale til fremtidig behandling af infektionssygdomme. Med resultaterne er forskerne dermed kommet et vigtigt skridt videre i kampen mod antibiotikaresistente bakterier.

Læs hele nyheden på DTU Fødevareinstituttets hjemmeside her.