En gadelampe, der giver minimal lysforurening, bionedbrydelige ørepropper lavet af svampe og en sammenklappelig og støjminimerende soveboks, der giver brugeren mulighed for at tage en uforstyrret lur mellem gigantiske højtalere og festglade festivaldeltagere.
Det er alt sammen projekter, der kan opleves på dette års Roskilde Festival, som løber af stablen i denne uge. Projekterne er skabt af DTU-studerende, og formålet med dem er at løse konkrete udfordringer, som festivalen står over for.
Gennem mere end ti år har DTU og Roskilde Festival nemlig samarbejdet om at styrke uddannelsen af ingeniørstuderende og skabe løsninger på de mange ingeniørmæssige udfordringer, der opstår i en midlertidig by med omkring 130.000 indbyggere og en befolkningstæthed, der er større end i Filippinernes hovedstad Manila. For det er netop, hvad Roskilde Festival er.
I år byder projekterne på nye tiltag inden for bl.a. gadebelysning, affaldssortering, akustik, energiforbrug og genanvendelse af materialer. Alt sammen projekter, som er udtænkt og udført af studerende på DTU som en del af deres uddannelse. Der er tilknyttet en vejleder til hvert projekt, og de studerende modtager typisk 5 ECTS-point for deres arbejde.
Alle DTU-studerende har haft mulighed for at byde ind med projektideer eller komme med bud på, hvordan de kan løse konkrete udfordringer, som festivalen har spillet ind med.
Er du blevet nysgerrig, kan du læse mere på DTU's hjemmeside om samarbejdet med Roskilde Festival.