Grøn Dyst

De vil revolutionere fødevareindustrien – med blåmuslinger

To DTU-studerende har et bud på, hvordan vi kan imødekomme den evige efterspørgsel på bæredygtige proteinrige fødevarer. Buddet findes under vandet. Det er nemlig blåmuslinger.

Portræt af holdet bag Eat Myt, Sigmar Gunnarsson og Sari Guci.
Sigmar Gunnarsson (t.v.) og Sari Guci (t.h.) er teamet bag Eat Myt. De har begge læst kandidatuddannelsen Teknologisk Entreprenørskab på DTU og dimitterede i 2024. Foto: Marie Bentzon.
Closeup af muslingefrikadellen, Eat Myt.
Forestil dig den klassiske fiskefrikadelle, som du finder i supermarkedets køledisk, klar til at blive varmet op på panden eller i ovnen og erstat hovedingrediensen med blåmuslinger. Så har du Eat Myt. Foto: Marie Bentzon.

Fakta

DTU arrangerer hvert år Grøn Dyst, en studenterkonference lavet for at give de studerende mulighed for at præsentere deres grønne projekter for folk fra erhvervslivet.
Formålet er at sikre, at fremtidens ingeniører kan integrere aspekter af social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed samt innovation i deres arbejde.

Grøn Dyst bliver som udgangspunkt afholdt den sidste fredag i DTU’s forårssemester.

For at deltage i konferencen skal de studerendes projekt:

  • indeholde et element af social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed
  • være lavet i forbindelse med deres uddannelse.

Fakta

DTU's entreprenøruddannelse Teknologisk Entreprenørskab er designet til at skabe innovation gennem diversitet. Programmet samler studerende med forskellige baggrunde – fra humaniora til business og fra ingeniørvidenskab til samfundsvidenskab – for at udvikle løsninger, der gør en forskel i verden.

I løbet af den 2-årige kandidatuddannelse kommer de studerende i høj grad til at dygtiggøre sig ved at teste ting i virkeligheden. Undervejs vil akademisk teori og praktisk erfaring gå hånd i hånd for at understøtte deres udvikling som teknologisk entreprenør. De bliver en del af et hold, der arbejder tæt sammen på et all-in-one campus med verdensklasse forskningsfaciliteter og eget start-up lab.

Når de afslutter deres uddannelse, er de i stand til at bygge bro mellem marked og teknologi gennem løsninger med social og bæredygtig effekt. Samtidig kan de anvende innovationsprocesser i en hvilken som helst organisation.

Læs mere om uddannelsen via dette link.