>

Karin Kristiane Nørby

Specialkonsulent

Karin Kristiane Nørby

DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Kemisk Risikovurdering og GMO

Henrik Dams Allé

Bygning 201 Rum 003

2800 Kgs. Lyngby

Danmark

35887521

kkno@food.dtu.dk

Karin Kristiane Nørby

0000-0002-7780-5398

Aromastoffer EFSA (European Food Safety Authority) DG SANCO (the Directorate General for Health and Consumer Affairs) Toksikologisk risikovurdering

Som toksikolog har jeg siden 2002 arbejdet på kontrakt for det Europæiske Fødevareagentur (EFSA), der tilvejebringer uafhængig videnskabelig rådgivning på alle områder, som har en direkte eller indirekte indvirkning på fødevaresikkerheden i EU. EFSA’s videnskabelige udtalelser og rådgivning udformes af en videnskabelig komité og ni ekspertpaneler, som er kompetente inden for hvert sit område inden for risikovurdering. Jeg arbejder tæt sammen med panelet for “food contact materials, enzymes, flavourings and processing aids (CEF)”, idet jeg i det daglige koordinerer arbejdet med evalueringen af de ca. 3000 aromastoffer, der anvendes i EU. For mere information om EFSA:http://www.efsa.europa.eu/ Jeg arbejder også tæt sammen med EU's Generaldirektorat for Sundhed og Forbrugeranliggender (DG SANCO) indenfor aromastof området. For mere information om DG SANCO: http://ec.europa.eu/dgs/health_consumer/index_en.htm