Bliv erhvervskandidat
Du har mulighed for at læse din kandidat på deltid over fire år, samtidig med at du har et studierelevant arbejde ved siden af.
Kandidatuddannelsen i fødevareteknologi giver dig en forståelse for nutidens fødevareproduktion og en tilbundsgående viden inden for de teknologier, der er knyttet til produktionen af sunde og sikre fødevarer.
Fødevareteknologi er et innovativt og spændende felt, som er præget af stor tværfaglighed. Det kræver nemlig viden fra en lang række områder at kunne imødekomme udfordringerne fra det globale marked, forbrugernes skiftende efterspørgsel, bæredygtighed, social ansvarlighed og konkurrencedygtighed.
Derfor er fødevareteknologi på DTU netop en tværfaglig uddannelsesretning, som involverer en række forskellige institutter og hvori der indgår fagligheder fra mikrobiologi, biokemi, fysik, kemiteknik og ingeniørvidenskab.
Som studerende på ’Fødevareteknologi’ får du en dybtgående viden inden for analyse, design og udvikling af teknologier og processor, der relaterer sig til en moderne produktion af sunde og sikre fødevarer.
Studiet dækker en bred vifte af kurser inden for tekniskvidenskabelige emner, fødevarevidenskab, ledelse og kommunikation. Derudover er fødevareindustrien og andre eksterne aktører aktivt involveret i uddannelsen, så du kommer til at beskæftige med meget relevante og virkelige (eller realistiske) problemstillinger og projekter.
Fødevareteknologi undergår i øjeblikket en udvikling, hvor teknologier fra områder som fx fødevaresikkerhed, bioteknologi, mikrobiologi, biokemisk enzymteknologi, funktionelle fødevarer, nutrigenomics, online målinger for produktionsstyring og produktionsteknologi samt forskellige ledelsesdiscipliner indarbejdes i traditionel fødevareproduktion.
Denne udvikling introducerer nye og komplekse teknologier i produktionen og håndteringen af fødevarer, hvilket højner efterspørgslen efter højtuddannede specialister i fødevareteknologi. Der er derfor gode muligheder for at få et spændende arbejde efter endt uddannelse, men du kan evt. læse videre og tage en ph.d. på for eksempel DTU.
Færdige kandidater er højt kvalificeret til en mangfoldighed af arbejdsopgaver som:
Efter endt uddannelse i fødevareteknologi er du kvalificeret til arbejde i fødevarevirksomheder og tilknyttede industrier, der beskæftiger sig med produktion, kvalitet og sikkerhed i produktionskæder – nationalt såvel som internationalt – i industrier, der fremstiller udstyr til fødevareproduktion, samt inden for myndighedsbetjening og privat rådgivning.
Når du er uddannet civilingeniør, kan du måske fortsætte på det 3-årige ph.d.-studie, som på DTU er en forskeruddannelse i international topklasse. Du kan vælge mellem at tage et almindeligt ph.d.-studium eller at tage en ErhvervsPhD, hvor du samtidig er ansat i en virksomhed.
Som ph.d.-studerende indgår du i en forskergruppe og skal gennemføre et selvstændigt videnskabeligt projekt.
Læs mere om ph.d-uddannelsen på DTU.
Du har mulighed for at læse din kandidat på deltid over fire år, samtidig med at du har et studierelevant arbejde ved siden af.
Honours Programmes er eliteuddannelser, hvor du som studerende kan følge et særligt udfordrende studieforløb.