Bæredygtige fødevarer

Landbrugsdyrene skal spise mere bæredygtigt

Dyrefoder er en ofte overset klimasynder i produktionen af kød- og mejeriprodukter og ligesom vi mennesker, skal de også spise mere bæredygtigt. På DTU udvikles en række teknologier, der kan mindske foderets klimaaftryk.

En lang række af køer står i en stald og spiser dyrefoder, der ligger på gulvet.
I Danmark bruges langt størstedelen af vores landbrugsareal til at dyrke foder til husdyr. Foto: Colourbox

Tema

26 % af verdens samlede CO2-udslip stammer fra produktionen af fødevarer. Her tegner særligt husdyrene sig for en stor andel.

For at nedbringe klimaaftrykket er en grøn omstilling af fødevareproduktionen nødvendig. Den kan bl.a. ske gennem anvendelse af teknologi, digitalisering og udvikling af nye fødevarer.

Læs mere om bæredygtige fødevarer

Kontakt

Irini Angelidaki

Irini Angelidaki Professor Institut for Kemiteknik

Mohammadamin Mohammadifar

Mohammadamin Mohammadifar Lektor, Forskningsgruppeleder DTU Fødevareinstituttet Mobil: 53331650

Ivar Lund

Ivar Lund Seniorforsker Institut for Akvatiske Ressourcer Mobil: 24893963