Netværk og klynger

Ved at deltage i et netværk eller en klynge med DTU får din virksomhed adgang til højt specialiseret viden, inspiration og sparring.

DTU er med i de ni nationale klynger og fire spirende klynger, samt en række netværk, hvor virksomheder, myndigheder og andre videninstitutioner mødes og udveksler viden og idéer inden for et specifikt fagområde.

Som deltager i et af DTU’s netværk får din virksomhed del i den nyeste forskningsbaserede viden på en nem og uforpligtende måde. Samtidig giver et netværk dig adgang til dialog, sparring og idéudvikling med både forskere fra DTU og praktikere fra erhvervsliv og organisationer inden for dit fagområde.

Herunder kan du se en liste over de klynger og netværk, som DTU er med i.

Klynger

CLEAN Danmarks Miljøteknologiklynge

Erhvervs- og teknologiområdet miljøteknologi dækker løsninger inden for blandt andet vand-, luft- og jordrensning, vandforsyning, spildevand, kemikaliesubstitutter, affaldshåndtering, cirkulær økonomi, klimatilpasning, ressourceeffektivitet, procesoptimering af spildreduktion samt nyt og genanvendt plast. 

Gå til CLEAN Danmarks Miljøteknologiklynge.

Energy Cluster Denmark

Erhvervs- og teknologiområdet energiteknologi dækker teknologier relateret til produktion af energi og til energieffektive løsninger i erhvervsmæssig sammenhæng. 

Gå til Energy Cluster Denmark.

DigitalLead

Erhvervs- og teknologiområdet digitale teknologier dækker IT-virksomheder, der udvikler software og IT-relaterede produkter og services inden for blandt andet kunstig intelligens, machine learning, computerteknologi, digital kommunikation, big data, blockchain, dataanalyse og Internet of Things. 

Gå til DigitalLead.

WE BUILD DENMARK

Erhvervs- og teknologiområdet byggeri og anlæg dækker hele værdikæden på området, som bl.a. omfatter bygninger, arkitekter, rådgivningsvirksomheder og byggematerialer. Anlægsområdet dækker primært transportinfrastruktur samt drift og vedligehold heraf. 

Gå til WE BUILD DENMARK.

Food & Bio Cluster Denmark

Erhvervs- og teknologiområdet fødevarer og bioressourcer dækker forsynings- og værdikæden fra primærproduktion over forædling og distribution af fødevarer til værdiskabelse via biologiske rest- og sidestrømme samt miljøog klimavenlige alternativer inden for blandt andet biogas, materialer, kemikalier og foder. 

Gå til Food & Bio Cluster Denmark.

Danish Life Science Cluster

Erhvervs- og teknologiområdet life science og velfærdsteknologi dækker hele værdikæden inden for lægemidler og bioteknologiske præparater og medico-produkter. Velfærdsteknologi omfatter tekniske og digitale hjælpemidler og løsninger inden for f.eks. ældre-, social- og sundhedsområdet. 

Gå til Danish Life Science Cluster.

Klyngen for Avanceret Produktion - MADE

Erhvervs- og teknologiområdet avanceret produktion dækker værdikæder inden for fremstillingsindustri, produktionsvirksomhed og automationsteknologi. Et væsentligt delsegment består af virksomheder inden for maskinfremstilling. 

Gå til Klyngen for Avanceret Produktion - MADE.

Copenhagen FinTech

Erhvervs- og teknologiområdet finans og fintech dækker bank, investering, forsikring, pension og anden finansiel virksomhed, hvor digitale teknologier stimulerer innovation inden for f.eks. betalingsløsninger, økonomistyring og diverse personrettede tjenester. 

Gå til Copenhagen FinTech.

Odense Robotics - Danmarks klynge for robot- og droneteknologi (spirende)

Erhvervs- og teknologiområdet robot- og droneteknologi dækker udvikling og produktion af teknologier, der har til formål at effektivisere og øge produktionen på tværs af brancher. Området omfatter f.eks. overvågende droner, samarbejdede robotter og semiautonome systemer. 

Gå til Odense Robotics.

Vision Denmark - klyngen for den digitale visuelle industri (spirende)

Erhvervs- og teknologiområdet animation, spil og film dækker de virksomheder, der arbejder med hele eller dele af værdikæden inden for produktion af animation, spil, film, tv, reklamer og interaktive teknologier samt distribution via licensgivning, udgivelse og streaming. 

Gå til Vision Denmark.

Lifestyle & Design Cluster

Erhvervs- og teknologiområdet design, mode og møbler dækker designvirksomheder, der arbejder med grafisk og visuelt design, produktdesign og bolig- og beklædningsvirksomheder, herunder formgivning og produktion af møbler, interiør, tekstiler, modevarer m.m

Gå til Lifestyle & Design Cluster.

CenSec - spirende klynge for forsvar, rum og sikkerhed (spirende)

Erhvervs- og teknologiområdet dækker forsvar, rum og sikkerhed. CenSec (Center for Sikkerhedsindustrien i Danmark) er klyngeorganisation for små- og mellemstore virksomheder, der i samarbejde med førende danske vidensinstitutioner, er eller ønsker at blive leverandører til den danske og internationale forsvars-, rum- og sikkerhedsindustri. 

Gå til CenSec.

Danish Sound Cluster (spirende)

Erhvervs- og teknologiområdet dækker lydteknologi. Klyngeindsatsen fokuserer på fire områder: Healthcare & welfare, environmental sound solutions, creative sound solutions og future soundtech solutions. Den primære målgruppe er innovationsmodne virksomheder, der anvender lyd i teknologiske produkter og services, eller hvor lyd udgør en markant differentiator, f.eks. lyd i sikkerhedssystemer, robotløsninger mm. 

Gå til Danish Sound Cluster.

Netværk

Big Science

Få kontakt med store europæiske forskningsanlæg (big science anlæg). Big Science Sekretariatet støtter også virksomhederne i forberedelsen til udbud og støtter konsortiedannelse ved matchmaking med konkrete opgaver fra big science faciliteterne. 

Gå til Big Science.

DTU Alumninetværk

DTU Alumni er et netværk for alle, der har en uddannelse fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet). Tidligere internationale udvekslingsstuderende og tidligere medarbejdere er også velkomne.

Gå til DTU Alumni.

Kontakt

Leon Aahave Uhd

Leon Aahave Uhd Energikoordinator Afdeling for Forskning, Rådgivning og Innovation