Technical University Hospital of Greater Copenhagen (TUH)

​Partnerskabet mellem Region Hovedstaden og Danmarks Tekniske Universitet skal skabe et fælles forsknings- og innovationsmiljø i den absolutte top, der skal være med til at transformere sundhedsvæsnet gennem uddannelse, innovation, forskning og behandling.

DTU

Technical University Hospital of Greater Copenhagen (TUH) er et partnerskab mellem DTU og Region Hovedstaden og regionens hospitaler. TUH skal gøre det let at samarbejde om at bringe de tekniske og sundhedsfaglige videnskaber sammen - for studerende, medarbejdere på hospitalerne, forskere, undervisere og eksterne samarbejdspartnere.

Samarbejdet i TUH har som kerneopgave at:

  • forbedre kvaliteten af behandlingen af patienterne gennem innovation og implementering af teknologi i behandlingen
  • sikre, at teknologisk uddannelse på DTU adresserer væsentlige behov og udfordringer i patientbehandling og drift af sundhedsvæsenet
  • understøtte sundhedsteknologisk forskning og innovation.
TUH skal gøre processen fra idé til effektiv behandling for patienten meget kortere.
Anders Bjarklev Rektor på DTU

Vision og strategi


Bedre og mere sundhed med teknologi til gavn for den enkelte patient, det samlede sundhedsvæsen og samfundet generelt. Det er visionen for det tekniske universitetshospital.

Sundhedsvæsenet ser ind i en fremtid med flere og ældre patienter med behov for højspecialiseret behandling. Derfor samler vi de fagligheder, der er på DTU og hospitalerne og skaber rammerne for samarbejdet mellem ingeniører og sundhedsfagligt personale, så vi kan skabe nye ideer og løsninger på hospitalsgangene.

Med partnerskabet vil vi fjerne systemiske barrierer og gøre det nemmere at skalere samarbejdet, udforme store fælles missionsdrevne forskningsprojekter, systematisk løfte det teknisk videnskabelige kompetenceniveau blandt det sundhedsfaglige personale og uddanne flere ingeniører specialiseret i teknologiske løsninger til sundhedsvæsenet.

Dyk ned i samarbejdet mellem DTU og Region H

Er du interesseret i at vide mere om TUH - bl.a. de specifikke processer omkring forskning, innovation, kommercialisering og aftaler i samarbejdet?

Læs mere her
TUH visuel identitet

Ambitioner inden for fire områder:

Partnerskabet vil øge antallet af ingeniører, forskere og entreprenører, som vælger at fokusere deres indsats i sundhedsvæsenet, samt systematisk løfte det teknisk videnskabelige kompetenceniveau blandt det sundhedsfaglige personale. Partnerskabet giver mulighed for at etablere praksisnære og attraktive uddannelsesmuligheder, der kan styrke udviklingen, implementeringen og udnyttelsen af teknologiske sundhedsløsninger til gavn for patienter og det samlede sundhedsvæsen.
Partnerskabet skaber fysiske rammer og et miljø, der stimulerer, at mødet mellem sundhedsvidenskaben og teknologien kan finde sted, så det forskningsmæssige og innovative potentiale kan blive forløst – gerne i samarbejde med industrien. Ingeniører og sundhedspersonale skal have bedre mulighed for at skabe kontakt og arbejde sammen. Virtuelle og fysiske mødesteder og samarbejdsmiljøer på tværs af klinikere, forskere, studerende, virksomheder og investorer kan bringe helt nye innovative potentialer med sig.
Der er behov for større og målrettede missioner. Første skridt er at styrke fælles forsknings- og innovationsmiljøer for at styrke samarbejdet med bl.a. fælles professorater og lektorater. Næste skridt er at udfolde fælles større, missionsdrevne forsknings- og innovationsindsatser, hvor klinik og teknologi systematisk tænkes sammen. Life science-industrien inviteres med ind i fælles forsknings- og udviklingsprojekter, så de kan bidrage med investeringskraft og kompetencer til skalering af løsninger til gavn for det samlede sundhedsvæsen. 
For at partnerskabet kan udleve sit fulde potentiale og forskere og klinikere kan opleve strømlinede processer og anvendelige arbejdsredskaber er der brug for fælles støttefunktioner, der nedbryder barrierer og bidrager til at gøre samarbejdet smidigt og virkningsfuldt. Både på DTU og i Region Hovedstaden vil der være dedikerede partnerskabsansvarlige medarbejdere, der faciliterer samarbejdet. Der er samtidig udarbejdet fælles databehandleraftale, ligesom der ydes rådgivning om bl.a. finansiering af forskning samt sparring om innovation og kommercialisering.

Faglige ledere for Academy for Technology in Health

Som administrativ og akademisk drivkraft rummer TUH et Academy for Technology in Health med to faglige ledere, koordinerende professorer, koordinerende uddannelsesansvarlige og en række støttefunktioner, der skal sikre smidige processer og facilitere samarbejde på tværs.


Institutdirektør og professor, DTU Health Tech

jhar@dtu.dk

Telefon 40 27 27 75