Bæredygtigt campus

Delecykler gør det nemmere at komme til og fra campus

DTU stiller campus i Lyngby til rådighed som testområde for delecykler. Testen understøtter DTU’s ambition om at omdanne campus til et sted, hvor cyklister og gående har førsteprioritet.

De nye delecykler udvider DTU-medarbejdere og studerendes transportmuligheder på campus. Målet er at skabe sammenhæng i rejsen med kollektiv transport og lette pendlernes vej fra tog og bus til delecykler.
 De nye delecykler udvider DTU-medarbejdere og studerendes transportmuligheder på campus. Målet er at skabe sammenhæng i rejsen med kollektiv transport og lette pendlernes vej fra tog og bus til arbejde og studie. Foto: Laust Nielsen

Booking og betaling af delecykler foregår i appen. Brugerne af delecykler betaler selv for brugen, enten ved at betale per tur eller tegne et abonnement. Nye brugere kan få de første 2 ture med Dott gratis ved at bruge kampagnekoden DOTT2X30 i appen. 

Via appen kan brugeren se placeringen af tilgængelige cykler, og cyklen kan afhentes på alle tider af døgnet. Brugeren af cyklen kan frit køre til alle de steder, hvor udbyderen opererer. 

Du kan også få et samlet overblik over placeringer på DTU Lyngby Campus på dette kort udarbejdet af DTU's Campus Service:

https://dtu-cas.github.io/casmaps/html/llyn_bikesharing

Hvis teknikken driller med cyklen eller din app, eller hvis du finder en efterladt cykel eller på anden vis oplever 'grus i maskineriet' med selve din transport, skal du kontakte den pågældende leverandør.

Dott: Help Center

Donkey Republic: Help Center

Fakta

Region Hovedstaden tester delecykler på Lyngby Campus i regi af to side-løbende projekter:

  • HUB+ er en del af EU-projektet GEMINI, der skal teste forretningsmodeller for deletransport i europæiske forstæder. I Danmark er Rudersdal Kommune testkommune, og projektet centrerer sig derfor geografisk omkring Rudersdal med DTU og Lyngby station som ekstra områder.
  • Delemobilitet i Forstæderne, tester deletransport langs letbanestrækningen og har fokus på, hvordan deletransportmidler kan styrke den kollektive transport.

Begge projekter vil fremme den grønne omstilling af transportsektoren.

Kontakt

Signe Bjerke Termansen

Signe Bjerke Termansen Bæredygtighedskoordinator Campus Service Mobil: 93511351