Her kan du se eksempler på, hvordan en undervisningsuge på Bæredygtigt Energidesign ser ud på 1. og 2. semester, hvis du følger et anbefalet studieforløb.
Om 1. semester:
På første semester lærer du dine medstuderende at kende, bliver introduceret til studieteknik, lærer at arbejde i projekter og selvfølgelig at evaluere og formidle ens arbejde. Du sættes også ind i DTU's digitale platforme og nogle laboratoriefaciliteter.
Fagligt set er semestret præget af et stort kursus om energi og en række grundfag.
I ’Digitale energisamfund’ er du udelukkende sammen med dine medstuderende på Bæredygtigt Energidesign og får første indtryk af, hvordan det er at arbejde som ingeniør. De faglige mål i kurset omhandler energiens rolle i samfundet og digitaliseringens muligheder i forbindelse med bæredygtighed i energisystemer.
Matematik er fælles for alle bacheloruddannelser og her er du sammen med medstuderende fra Design & Innovation, Elektro, Kunstig Intelligens, Netværk, Software og Strategisk analyse.
Fysik er primært mekanik, som dækker en af de vigtigste energiformer, når man vil have noget til at ske.
Programmering sætter dig ind i de grundlæggende principper indenfor moderne programmering, med mulighed for at skrive eget software og hjælper dig med at forstå og designe løsninger for andre problemstillinger senere i studiet.
Om 2. semester:
På andet semester lærer du om energikonvertering ’hands-on’, får flere naturvidenskabelige grundkompetencer og slutter så det første studieår med et meget udadvendt kursus, som indeholder nogle virksomhedsbesøg.
Designprojektet udføres som projektarbejde omkring energikonvertering og energilagring. Du skal f.eks. designe og konstruere en enhed til at lagre termisk energi og et system til at vurdere effektiviteten af en varmepumpe. Det foregår mest i laboratoriet og der er plads til mange kreative løsninger.
Matematik fortsætter.
Termodynamik er grundlæggende for den anden vigtige energiform, varme, som stort set er med overalt, hvor energi konverteres til eller fra det elektriske system.
Fysik fortsætter og afsluttes med de vigtigste elektromagnetiske sammenhænge.
Sidst i semestret, lige før sommerferien undersøges Energiteknologier – fra ide til realisering. Du bliver introduceret til 3 forskellige energiteknologier, solceller, vindmøller og batterier, og skal vurdere teknologiernes udvikling og fremtidige potentiale. Der indgår en række virksomhedsbesøg, hvor de studerende kan gå virksomheden på klingen for til sidst at udarbejde en sammenlignende analyserapport.