Bliv bachelor i General Engineering

For dig med mod på en international bacheloruddannelse, der lærer dig at arbejde sammen og kombinere ingeniørfaglige kompetencer.

Se film om uddannelsen

Ingeniører med internationalt udsyn

Med en uddannelse i General Engineering opbygger du brede og generelle ingeniørkompetencer, som du lærer at kombinere og omsætte i konkrete løsninger, der kan være med til at forme vores fremtid.

Studerende programmerer

Hver dag finder ingeniører svar nogle af de spørgsmål, der omgiver os – fra de store udfordringer til de små, men betydningsfulde detaljer. Ingeniører lærer at nedbryde problemer og finde frem til specifikke og praktiske løsninger. De arbejder med alt fra vindkraft til AI, medicin, infrastruktur og mange andre områder, der har betydning for vores liv.

Læser du bacheloruddannelsen General Engineering på DTU, bliver du klædt på, så du kan være med til at forme vores fremtid.

På uddannelsesretningen opbygger du flere generelle ingeniørfaglige kompetencer, og du har mulighed for at specialisere dig. Det betyder, at du får en grundig forståelse for matematik, fysik, kemi og bioteknologi, imens du dykker ned i dit favoritemne.

Med en bacheloruddannelse i general engineering får du et stærkt udgangspunkt for en fremtid som civilingeniør.

I løbet af uddannelsen arbejder du sammen med dine medstuderende, når du laver forskellige design-build projekter, som er projekter, der handler om at finde løsninger på virkelige udfordringer. Her lærer du at samarbejde, kommunikere og anvende dine teknologiske færdigheder.

General Engineering er en international bacheloruddannelse, hvor alle kurser bliver undervist på engelsk, og uddannelsesretningen har ca. 40 procent danske og 60 procent internationale studerende.

Så hvis du elsker at samarbejde, vil se verden i et globalt perspektiv og finde løsninger, der gør en forskel, er General Engineering måske uddannelsesretningen for dig.

General Engineering - bachelor

Niveaukrav

Matematik A
Fysik B eller Geovidenskab A
Kemi B eller Bioteknologi A
Engelsk B

Studiepladser

200

Adgangskvotienter

Se adgangskvotienter fra sidste optag

Optagelsesområdenr.

15432

Studiestart

29.-30. august 2024
Læs mere om studiestart

Hør de studerende fortælle om General Engineering
Mød de studerende, og hør dem fortælle om at læse General Engineering.
It's an international program and that's so fun to get to experience this diverse community.
Jakob 2. semester

Hvad lærer du?

Skal vi finde de løsninger, der driver forandring, bliver vi nødt til at arbejde sammen og kombinere ingeniørfaglige kompetencer på tværs af feltet. Som studerende på General Engineering bliver det din spidskompetence.

I løbet af de tre år, som uddannelsen varer, opbygger du en grundig forståelse for matematik, fysik, kemi og bioteknologi. Sammen giver de fire fag dig et stærkt udgangspunkt.

Du opnår både en dyb teoretisk forståelse, og i løbet af de mange design-build projekter forvandler du den forståelse til konkrete løsninger. Projekterne er praksisorienterede og designede til at give dig kompetencer inden for tværfaglighed og samarbejde.

Vi anbefaler, at du vælger et af de fire anbefalet studieforløb i løbet af din bacheloruddannelse i general engineering. De fire anbefalede studieforløb er:

  • Living Systems
  • Advanced Materials
  • Cyber Systems
  • Future Energy

Hvis du vælger ’Living Systems’, lærer du om alt levende – fra akvatisk ingeniørarbejde til fødevarer, medicin, sundhed og kemikalier.

’Advanced Materials’ er det rigtige valg for dig, der vil udvikle nye bæredygtige og funktionelle materialer og som måske drømmer om at arbejde med fabrikation, nanoteknologi, modellering, akustik eller fysik.

På ’Cyber Systems’ dykker du ned i computere, AI, analyse, modellering, hardware og software.

Med forløbet ’Future Energy’ kan du være med til at skabe en bæredygtig fremtid inden for vind- eller solenergi, elektrolyse, anvendt kemi eller entreprenørskab.

Sådan er studiet bygget op

En bachelor i General Engineering tager tre år og er sat sammen af kurser, der i alt svarer til 180 ECTS-point.  

Læs mere om studiets opbygning (in English)

I løbet af dit første år tager du forskellige obligatoriske kurser, der opbygger din ingeniørfaglige grundforståelse. Kurserne giver dig en grundlæggende viden inden for matematik, programmering, fysik, kemi og bioteknologi.

Samtidig samarbejder du med dine medstuderende under de forskellige design-build projekter. Du skal for eksempel arbejde på et projekt om, hvordan man kan måle gærceller, og så skal du lære at analysere dem.

I løbet af dit første år, bliver du introduceret til mindst to af de fire anbefalede studieforløb, så du bliver klar til at vælge – enten med det samme eller i begyndelsen af dit andet år.

På andet studieår udbygger du din matematiske forståelse og lærer om avanceret fysik og bioteknologi – og så tager du de første kurser inden for dit anbefalede studieforløb.

Uddannelsens tredje og sidste år har fokus på valgfrihed. Her kan du vælge de kurser, du kan lide – og mange studerende bruger muligheden til at tage et semester i udlandet, mens andre arbejder på et projekt i samarbejde med en virksomhed.

Du afslutter uddannelsen med et bachelorprojekt på sjette semester – ofte i samarbejde med en virksomhed.

Udlandssemester

5. semester er dit udlandssemester, hvor du oplever en bid af verden og styrker din faglige profil.

Du kan gøre vejen dertil overskuelig ved at benytte en af DTU’s udvekslingsaftaler, som du finder på DTU Beyond Borders.

Vil du vide mere om de forskellige muligheder for et semester i udlandet, kan du besøge DTU Study Abroad.

Er et udlandsophold ikke det helt rigtige for dig, kan du i stedet bruge tiden til at tage kurser på DTU, på et andet dansk universitet, eller tage et EuroTeQ online kursus hos en af vores europæiske partnere.

Undervisning på General Engineering

Vælger du bacheloruddannelsen General Engineering, bliver du præsenteret for forskellige undervisningsmetoder i løbet af dine kurser og projekter.

Derudover er projekterne en vigtig del af uddannelsen, fordi de giver dig mulighed for at anvende din viden i virkeligheden.

I starten arbejder du i grupper på tre, men i løbet af uddannelsen vokser grupperne til ti deltagere. På den måde stiger projekternes kompleksitet, imens du opbygger dine ingeniørfaglige færdigheder.

Undervisningen tager udgangspunkt i de studerende, hvilket betyder, at du har ansvar for din egen læring og tid.

På DTU har vi en åben-dør-politik, som gør det nemt for at dig at træffe dine undervisere og stille dem spørgsmål. Relationen mellem underviser og studerende er baseret på åben, tolerant og respektfuld kommunikation og har fokus på konstruktiv feedback.

General Engineering students
Projektarbejde er en vigtig del af undervisningen på bacheloruddannelsen i General Engineering.

Studieliv på General Engineering

Læser du General Engineering, får du en studietid i et åbent og internationalt miljø. Her studerer unge fra hele verden, og derfor bliver du både god til engelsk og klogere på andre kulturer.

Efter undervisning har du masser af muligheder for at se mere til dine medstuderende – for eksempel til de mange events, som studerende fra General Engineering selv arrangerer. Vil du være med til at planlægge dem, kan du engagere dig i studierådet og arrangere alt fra den årlige gallafest til det næste faglige arrangement.

Hverdagen som studerende på General Engineering foregår på DTU’s campus i Lyngby. På campus finder du undervisningslokaler og laboratorier i verdensklasse, moderne kollegieboliger og meget andet, der giver dig muligheden for en god universitetstid med mange fællesskaber.

Du kan for eksempel melde dig ind i en klub eller forening, og bruge fritiden på alt fra klatring til dans, badminton eller keramik. Du kan dyrke fællesskabet og møde andre studerende til de mange traditionsfyldte arrangementer, eller i fredagsbaren, Hegnet.

Hvordan du vil bruge din studietid, er selvfølgelig helt op til dig, men på General Engineering får du et godt udgangspunkt for en hyggelig, social og international studietid.

Læs mere om studielivet på DTU

Fremtidsmuligheder

Med bacheloruddannelsen General Engineering kan du se frem til en spændende fremtid som ingeniør.

Uddannelsesretningen er tværfaglig, og derfor tilegner du dig en bred vifte af kompetencer, som giver dig masser af muligheder.

Efter bacheloruddannelsen vælger de fleste studerende at fortsætte på en kandidatuddannelse, som færdiguddanner dem som civilingeniører.

Bachelor + kandidat = civilingeniør

Når du har gennemført en bacheloruddannelse i General Engineering, skal du fortsætte på en kandidatuddannelse, før du er civilingeniør.

Du kan vælge mellem en lang række kandidatuddannelser afhængigt af dit valgte studieforløb.

En bachelor i General Engineering kvalificerer dig også til at blive optaget på kandidatuddannelser på andre danske og udenlandske universiteter.

Hvilke jobmuligheder har du?

Hvilken kandidatuddannelse du vælger – og hvilken karrierevej – er helt op til dig og dine interesser.

Har du en forkærlighed for biologiske og andre levende systemer, kan du skabe en karriere, hvor du arbejder med udviklingen af nye fødevarer, moderne medicin, sundhedsvæsenet eller med at skabe et bedre miljø for det liv, der findes under havets overflade.

Er du mere til computere og cybersystemer, kan du overveje et arbejdsliv, hvor du skaber banebrydende teknologier og udvikler AI, kommunikation, eller nye måder at anvende data og analyseværktøjer.

Interesserer du dig for de materialer, der former vores verden, kan du få job inden for avancerede materialer og arbejde med alt fra bæredygtige emballager til de nyeste højtalere.

Har du mere lyst til at arbejde med bæredygtig energi, venter industrien på dig, der vil være klogere på vindkraft, solenergi, eller en af de andre bæredygtige energikilder, der kan forandre klodens fremtid.

Elsker du nye begyndelser, kan du arbejde i en start-up-virksomhed – eller starte din egen – og har du passion for forskning, kan du skabe en forskningskarriere på et universitet.

Uafhængigt af hvilket studieforløb du vælger, kan du skabe en karriere inden for mange forskellige industrier – fra akustik til transport, entreprenørskab eller forskning.

Uanset hvilken vej du vælger, venter et arbejdsmarked, der mangler civilingeniører. Her er der brug for dine evner til at analysere og forstå komplicerede problemstillinger, nedbryde problemer og skabe de rigtige skræddersyede løsninger.

Med en uddannelse fra DTU venter en verden af jobmuligheder, hvor du kan gøre en forskel.