Når du har afsluttet første studieår, begynder dit anbefalede studieforløb, hvor du anbefales at tage en række udvalgte kurser.
De anbefalede studieforløb indeholder en stor grad af fleksibilitet i dit valg af kurser.
Gennem valgfrie kurser kan du yderligere tilpasse din uddannelse til de faginteresser du opbygger undervejs.
Foruden dine specialiseringskurser skal du i løbet af andet og tredje studieår også tage en række obligatoriske kurser for at opfylde DTU’s almene ingeniørfaglige krav.
Studieforløbet Medicinsk teknologi
På andet og tredje studieår færdiggør du dine obligatoriske kurser i kemi, fysik, biologi og statistik.
Herudover vælger du kurser fra det anbefalede studieforløb, som sætter dig i stand til at udvikle software der gør medicotekniske produkter mere intelligente. Det kan være en patientmonitor til måling af blodtryk, åndedræt, blodets iltmætning og signaler fra hjerte, muskler og nerver. I alle tilfælde bruges signalbehandlingsmetoder til at fjerne støj og analysere signalerne.
Tilsvarende vil du lære om de forskellige måder medicinske skanninger kan udføres på og om billedanalysemetoder til at forbedre billedkvaliteten og analysere objekter i billedet. Matematiske modeller anvendes også i medicotekniske produkter. Det kan fx være i et dialyseapparat, der indeholder en matematisk model af blodets oprensning eller i en insulinpumpe, der indeholder en matematisk model af kroppens regulering af blodsukker.
I slutningen af fjerde semester kan du følge kurset Introduktion til klinisk praksis på hospital, hvor du i en periode på tre uger vil være tilknyttet et hospital og opnå viden om, hvordan arbejdsgangen er i det danske hospitalsvæsen. En forudsætning for, at du kan vælge dette kursus er, at du forinden har gennemført et kursus i kliniske metoder, hvor du lærer om samspillet mellem symptomer, diagnoser og medicotekniske undersøgelser.
På sjette semester afslutter du uddannelsen med et bachelorprojekt, hvor du, eventuelt sammen med en eller flere medstuderende, skal demonstrere evnen til at løse en ingeniøropgave – ofte i samarbejde med en virksomhed.
Studieforløbet Digital Sundhed
På andet og tredje studieår færdiggør du dine obligatoriske kurser i kemi, fysik, biologi og statistik. Herudover vælger du kurser fra det anbefalede studieforløb, som sætter dig i stand til at udvikle software til digitale løsninger på medicotekniske problemstillinger. Det kan være bærbar teknologi til monitorering uden for hospitalet, til integration af sådanne systemer med eksisterende IT-infrastruktur, fx transmission af data til skyen, og lagring at store mængder data i patientdatabaser.
I dette studieforløb kombineres grundfag i computer science med anvendelsesorienterede kurser, hvor du lærer om digitale teknologiers anvendelsesmuligheder inden for sundhedssektoren heriblandt systemdesign og datavidenskab for digital sundhed. Du kan tilføje kurser inden for fx billedanalyse og maskinlæring.
På sjette semester afslutter du uddannelsen med et bachelorprojekt, hvor du, eventuelt sammen med en eller flere medstuderende, skal demonstrere evnen til at løse en ingeniøropgave – ofte i samarbejde med en virksomhed.
Læs mere om de anbefalede studieforløb på studieinformation.dtu.dk